Zeeland levert kampioenen in Nederlands Openwater Schoolslag en Vrije slag Klassement!

Afgelopen zaterdag werd met de Kurenpolder Race in Sleeuwijk de laatste openwaterwedstrijd verzwommen en konden daarna de definitieve klassementen voor het Nederlandse Kampioenschap Open Water worden opgemaakt.

Op het laatste moment werd uitgeweken naar Sleeuwijk omdat in Hank, waar de wedstrijd normaal wordt verzwommen, blauwalg was geconstateerd. Onder slechte weersomstandigheden, regen, wind en bij een watertemperatuur van 16 graden, was Joeri Kloosterman van de Bevelanders (Kapelle) de snelste bij de minioren op de 250m. vrije slag. De Zeeuwse revelatie van het seizoen, junior Thijmen van de Beek uit Koewacht behaalde een 2e plaats achter Stijn Simons (PSV)  op de 500m. schoolslag in 8.27,44. Op de km. vrije slag had Thijmen (13.33,98) pas in de laatste meters het hoofd moeten buigen voor dezelfde Stijn Simons en Bas Takken uit Hoorn. Een 2e plaats was er voor de Zeelandbekerwinnares Manon Kloosterman op de 2km. schoolslag dames jeugd in 35.20,27. Haar clubgenoot Piet Schop werd 3e op de km. vrije slag bij de masters 55+. (16.04,91).

Na verwerking van deze laatste zwemresultaten werden 's avonds de N.K. open water klassementsmedailles uitgereikt. Ereplaatsen waren er voor de volgende Zeeuwen:

Thijmen van de Beek (junior 10t/m 13 jaar) kreeg naast brons (vrije slag) een gouden plak voor zijn schoolslagprestaties. Al eerder dit jaar had deze sterke zwemmer zich in de kijker gezwommen o.a. door voor het eerst aan de zeezwemwedstrijden langs Walcheren en kort achter ervaren senioren te finishen. Een belofte voor zwemmend Zeeland.

Nikita van den Ouden van DZK behaalde het zilver bij de vrije slag meisjes 13 en 14 jaar.

Eveneens was er zilver voor schoolslagspecialiste Manon Kloosterman uit Kapelle bij de dames jeugd. Na een tot op het laatst toe spannende competitie ging haar grote concurrente Brighid van Uffelen uit Vlaardingen met de eer strijken. Ondanks het sterke zwemmen van Manon in de laatste afgelopen weken had ze in het voorseizoen net iets teveel punten laten liggen. Bij de dames all-in (waarvoor de beste 20km's meetellen) werd Manon 3e.

Ook een aantal Zeeuwse Masters kwamen tot uitstekende resultaten:

Eline Nijskens  (Koewacht) 2e schoolslag 25+;

Arjan Dekker  (Koewacht)  3e  schoolslag en ook 3e op de vrije slag 40+;

Marijke van Hoek (DZK,) won met grote voorsprong het goud op de vrije slag 55+ en een zilveren kampioenschapsmedaille op de schoolslag 55+. Een week eerder behaalde de goedlachse Vlissingse als beste Nederlandse in Eindhoven nog een fraaie 5e plaats op de 3km. vrije slag dames 55+ tijdens de Europese Master Kampioenschappen;

Piet Schop (Bevelanders) pakte de 'dubbel': goud op zowel de vrije als de schoolslag bij de masters 60+. Op de E.M.K. vorige week eindigde de Goesenaar ook als beste Nederlander met een 7e plaats in zijn leeftijdscategorie.

 

 

Sponsors

Banner

Zwemkroniek Nieuws

Banner