OMNK 2015 Heerenveen

In het afgelopen weekend werden in Heerenveen gedurende drie dagen de Open Nederlandse Zwemkampioenschappen korte baan voor Masters gehouden. Vanwege het grote aantal inschrijvingen uit binnen- en buitenland was de organisatie genoodzaakt om tot limitering over gaan en het aantal deelnemers tot 885 te beperken. Vanuit Zeeland was dit jaar de belangstelling minimaal. De Zeeuwse toppers en medaillekandidaten Cees van Houwelingen (Schelde), Marijke van Hoek en Jan Brink (beiden DZK) lieten om verschillende redenen verstek gaan.


Van DZK uit Vlissingen startte wel André Schutte bij de Heren 55+. Op de 200m. wisselslag zwom de Vlissinger naar een nieuw Zeeuws record in 3.07,70 en werd daarmee 5e.
Inge Otter van de Bevelanders uit Kapelle kwam in de categorie Dames 35+ uit op negen nummers. Een zilveren medaille behaalde ze vrijdag op de 50m. vlinderslag. Tot twee maal toe stond Inge net naast het podium: vierde op de 200m. wisselslag en op de 50m. rugslag. Verder zwom ze de 50m. (6e plaats), de 100m. (5e), de 400m. (11e) en de 800m. vrije slag (8e), de 100m. rugslag (7e) en de 100m. wisselslag. Met name op de langere afstanden verbeterde de Bevelandse met vele seconden haar persoonlijke records.
Clubgenoot Piet Schop, dit jaar voor het eerst uitkomend in de leeftijdscategorie 65+,  peurde in totaal 9 medailles uit het Friese water.
Vrijdag zilver op de 800m. vrije slag en goud op de 50m. vlinderslag en de 200m. wisselslag. Zaterdag begon met een tweede plaats op de 400m. Op de 200m. schoolslag moest de als favoriet gestarte Goesenaar zijn meerder erkennen in de Rus Oleg Ershov. Met een zeer snelle start (0,53) revancheerde Schop zich op de 100m. vrije slag: goud. Vervolgens de 50m. schoolslag. Met minimaal verschil won de Rus Ershov, maar Schop werd gediskwalificeerd en uit de uitslagenlijst geschrapt.
De slotdag begon met zilver op de 1500m. vrije slag. Evenals op de 400 en 800m. toonde Wout Hemmes uit Coevorden zich weer de sterkste. Piet besloot het zwemtoernooi sterk door Nederlands Kampioen te worden op de 100m. wisselslag en de 50m. vrije slag.
Op alle zwemnummers verbeterde hij het Zeeuwse record, voor zover die al bestonden in zijn leeftijdsgroep.
In verband met de forse sneeuwval en daardoor gladde wegen in het noorden van Nederland werd zaterdag een half uur later met de zwemwedstrijden begonnen.

 

Sponsors

Banner

Zwemkroniek Nieuws

Banner